Amsterdamse Marinedagen

IMG_20160505_144105Zaterdag 5 oktober 2013 vinden de Amsterdamse Marinedagen plaats bij de Marinekazerne Amsterdam, naast het Scheepvaartmuseum. DeKoninklijke Marine bestaat 525 jaar. In Amsterdam stond vanaf 1584 de admiraliteit van de marine, die zorg droeg voor het uitrusten en bemannen van schepen. De Marinekazerne fungeert nog altijd als belangrijke schakel in de hoofdstad, zoals onlangs nog tijdens de troonswisseling, toen de kazerne het operationele hart van de hele dag was. Van 9.00 tot 17.00 uur staat de hoofdentree van het terrein voor iedereen open.

Op het Marineterrein zijn allerlei activiteiten, zoals demonstraties van politie en brandweer, een reddingsdemonstratie op het water met een helikopter en mariniers schakelen terroristen uit. Er zijn kraampjes van verschillende Amsterdamse belangenverenigingen en Defensie is aanwezig om banen te presenteren. Dj’s van de Koninklijke Marine en lokale artiesten zorgen voor muzikaal vertier. Op het VOC-schip treedt de steelband van de marine de hele dag op. Rederijen verzorgen rondvaarten vanaf de kazerne en iedereen kan ook meevaren op oude en nieuwe landingsboten.

Lees ook:Marinedagen Den Helder
Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam 2014
Lees ook:Katwijk en Beverwijk op lijst doelwitten terroristen
Lees ook:Marinedagen 2011 in Den Helder
Lees ook:Redden en blussen tijdens ‘Fly-in: Rescue Heroes’ bij Aviodrome Lelystad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>