Marinedagen 2011 in Den Helder

Vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli 2011 houdt de Koninklijke Marine in Den Helder open huis tijdens de Marinedagen (2013: klik hier). Thema is ‘Future operations’: voortvarend naar de toekomst. Na een jaar afwezigheid opent de marine dit jaar opnieuw haar poorten voor het publiek  en verwacht 180.000 nieuwsgierige bezoekers. Er zijn schepen, Lynxhelikopters, landingsvaartuigen en troepen van het Korps Mariniers en reddingsvaartuigen van de Kustwacht en de KNRM.

 

De Marinierskapel en de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers verzorgen optredens, van lunchconcerten tot taptoe. Donderdagavond geeft de marinierskapel samen met Jeroen van der Boom een openingsconcert in de Kathedraal van de Oude Rijkswerf Willemsoord. De Nieuwe haven is vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur open voor publiek, zondag tot 18.30 uur. Elke dag zijn er activiteiten, demonstraties (zoals amfibische landingen) en muzikale optredens: voor jong en oud. Zo staat er een compound van het Korps Mariniers, zoals die bijvoorbeeld in Afghanistan stond.

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Napoleon in Den Helder was. Naast de moderne bivak staat er dan ook een bivak uit de tijd van Napoleon op het marineterrein. Het activiteitenkamp richt zich met name op kinderen. Driemaal per dag is er een modeshow in de grote tent, waarin een breed scala aan defensie-uniformen op de runway worden geshowd. Daarnaast zijn er rondritten over het terrein, rondvaarten, miniworkshops en activiteiten op het terrein van het Marinemuseum. Vrijdag gaat in Den Helder de jaarlijkse Helderse kermis open die tien dagen duurt.

Lees ook:Marinedagen in Den Helder
Lees ook:Marinedagen Den Helder 2015
Lees ook:Marinedagen Den Helder
Lees ook:Koning neemt op de Coolsingel defilé 350-jarig Korps Mariniers af
Lees ook:Marinedagen 2012 Den Helder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>