Marinedagen Den Helder 2015

IMG_20160524_150646Zaterdag 4 en zondag 5 juli staat Den Helder in het teken van de Marinedagen 2015. Vanwege bezuinigingen worden ze tweemaal in de drie jaar gehouden: vorig jaar was het de beurt aan de Land- en Luchtmacht. De Marinedagen vinden plaats in dé marinestad van het land, in de Nieuwe Haven van Den Helder. De toegang is gratis.

Zie ook: KNMI waarschuwt voor zwaar onweer

De Marine is het oudste onderdeel van ons land en bestaat al sinds 1488, niet alleen om het vaderland te beschermen, maar ook scheepvaartroutes en koopvaardijschepen. De Koninklijke Marine ‘trekt alles uit de kast om het Nederlandse volk te tonen waartoe de Marine precies in staat is’, meldt de aankondiging. Zo zijn er demonstraties onderscheppen van drugstransporten, reddingsacties, overmeesteren van piraten, amfibische landingen en helikopters. Daarnaast geven de Kustwacht, Korps mariniers en de reddingsmaatschappij KNRM acte de présence.  Het wordt bloedheet dit weekend. Op het terrein worden verschillende watertappunten ingericht en bij blauwe informatiehuisjes liggen zakjes zonnebrand klaar.

Lees ook:Marinedagen 2012 Den Helder
Lees ook:Marinedagen in Den Helder
Lees ook:Marinedagen 2011 in Den Helder
Lees ook:Marinedagen Den Helder
Lees ook:Sail Den Helder en Marinedagen 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>