Amsterdams Sinterklaasgala voor volwassenen

IMG_20160511_184104Het ‘Eerste Amsterdamse Sinterklaasgala voor Volwassenen’ op zaterdagavond 5 december 2009 in de Stadsschouwburg in Amsterdam is al een paar jaar een begrip én geheimtip voor iedereen die het heerlijke avondje nou eens zónder kids wil doorbrengen (editie 2013: klik hier). Het is geen vrolijk plastic kinder-consuumgebeuren, maar een ouderwets streng feest uitsluitend voor mensen boven de 18, ter lering ende vermaeck’. Volwassenen mogen zich een avondje ongestoord kind voelen, als ze maar wel een cadeautje à € 5,= meenemen. De vorige drie edities waren allemaal totaal uitverkocht. De Goede Sint neemt het afgelopen jaar door en geeft iedereen die het verdient er met zijn roede flink van langs.

Zondaars belanden in de zak, de rest mag genieten van live muziek, gastsprekers, oud-Hollandse en nieuwerwetse spelletjes en woelig feestgedruis. Hoogtepunt ieder jaar is de uitreiking van ‘de Zwarte Piet’ aan een bekende Nederlander die het wel heel erg bont heeft gemaakt. Toeschouwers kunnen van tevoren hun stem uitbrengen op: Willem Alexander, Dirk Scheringa, Jan van Vlijmen of Hubert Möllerkamp (voor motivatie én stemmen: klik hier). Hans Kesting zou opnieuw in de huid van Sinterklaas kruipen, maar hij brak twee weken zijn voet bij een val tijdens de voorstelling ‘Romeinse Tragedies’ van Shakespeare in de Stadsschouwburg. Het spant er dus nog even om wie de Goedheiligman komt vertolken: wordt dat Kesting op krukken, of een hulpsint.

Lees ook:Sinterklaasgala voor volwassenen
Lees ook:Eerste Sinterklaasgala voor Volwassenen is afgelast
Lees ook:Sinterklaasgala voor volwassenen
Lees ook:Zwarte Piet Award voor kroonprins
Lees ook:Het Eerste Sinterklaasfeest voor Volwassenen in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>