Sinterklaasgala voor volwassenen

Het ‘Sinterklaasgala voor Volwassenen‘ op vrijdagavond 5 december 2008  in de Stadsschouwburg in Amsterdam is een begrip geworden (editie 2010: klik hier). De vorige drie edities waren allen totaal uitverkocht. Kinderen onder de 18 worden niet toegelaten, maar volwassenen mogen zich een avondje ongestoord kind voelen op een ouderwets streng feestje ter lering en vermaak. Als ze maar wèl een cadeautje à € 5,= meenemen. Het Amsterdamse Sinterklaasgala is geen gewoon pakjesfestijn, maar een gala met een moraal. Ook bij volwassenen schuwt Sinterklaas niet het Grote Boek erbij te pakken en ondeugden er flink van langs te geven. De grote graaicultuur wordt stevig aangepakt. Sinterklaas geeft iedereen die het verdient, van topmanagers met hoge bonussen tot de alsmaar consumerende medemens, er flink van langs.

Tijdens de avond wordt ook de Zwarte Piet Award uitgereikt aan een bekende Nederlander die het wel heel erg bont heeft gemaakt. Toeschouwers die hun stem uitbrengen op de genomineerden (klik hier), hebben bij de Sint een streepje voor. De winnaar van de Zwarte Piet Award wacht de zak van Sinterklaas en een enkele reis Madrid. Hans Kesting kruipt opnieuw in de huid van de Goedheiligman en zal worden bijgestaan door een presentator, muzikaal entertainment (de Bifi’s), DJ Onkel, hoogedelgeleerde sprekers (Arnold Heertje en Herman Pleij) en ‘andere malle pieten’. Tickets kosten € 15,=; bestellen: klik hier.

Lees ook:Amsterdams Sinterklaasgala voor volwassenen
Lees ook:Eerste Sinterklaasgala voor Volwassenen is afgelast
Lees ook:Sinterklaasgala voor volwassenen
Lees ook:Het Eerste Sinterklaasfeest voor Volwassenen in Amsterdam
Lees ook:Zondag 15 november: 77e intocht Sinterklaas in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>