WK Snertkoken in Groningen

SnertOp vrijdag 22 februari 2008 is Groningen de stad van bijzondere wereldkampioenschappen: het 14e WK Snertkoken en het 7e WK Hollandsche Stamppot (2012: klik hier). Deelnemers uit het hele land strijden om de zilveren ‘snertslaif’ en de zilveren opscheplepel (editie 2011: klik hier). Voor het eerst neemt iemand uit Frankrijk deel. Deelnemers zijn professionele koks, huisvrouwen en hobbykoks. De beste amateurkok snertkoken krijgt een speciale beker. Volgens de voorzitter Stichting Oud-Hollandse Gerechten Groningen is de belangstelling groot: op dit moment hebben al veel deelnemers ingeschreven.

Een jury keurt de eindproducten op zaken als smaak, geur, kleur, ingrediënten, hygiëne, tijd, bereiding, presentatie en originaliteit. De wedstrijd vindt plaats in samenwerking met het Noorderoortcollege, sectie Horeca, in de Groningse Euroborg: een heel stadion zal gehuld zijn in snertkleuren. Bezoekers kunnen vanaf 9.30 uur de kookprestaties van de deelnemers volgen en aan het eind van de dag resultaten proeven. Tineke Hamming schreef in opdracht van Oud-Hollandse Gerechten Groningen een receptenboekje met stamppot recepten, onder andere van deelnemers. Het weer werkt mee: het was de laatste tijd koud en guur: lekker snertweer. In de afgelopen jaren vertoonden verschillende wereldkampioenen op diverse locaties in het land hun kookkunsten.

Lees ook:WK Snertkoken 2011 in Groningen
Lees ook:WK Snert koken 2012
Lees ook:FC Groningen stadion Euroborg heet vanaf 1 juli Noordlease Stadion
Lees ook:Beleef de Winter in Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Ontruiming Jumbo in Groningen vanwege bommelding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>