WK Snert koken 2012

Vrijdag 17 februari 2012 vindt in de stad Groningen twee bijzondere wereldkampioenschappen plaats: de 18e editie van het WK Snert koken en de 11e editie van het WK Stamppot koken: typisch Nederlandse gerechten. De wedstrijden vinden plaats vanaf 09.00 uur in het Noorderpoortcollege in de Euroborg in Groningen. De deelnemers werken in moderne keukens met indicatiekoken. Alle deelnemers nemen altijd hun eigen pannen en ander materiaal mee. Het zijn voornamelijk Nederlanders, maar ook mensen uit andere landen mogen deelnemen om te strijden voor de zilveren snertslaif en de zilveren opscheplepel.

 

De deelnemers zijn professionele koks, hobbykoks, slagers en andere kookfans van alle leeftijden. De één maakt traditionele snert, de ander vegetarische: deelnemers mogen zelf kiezen welke ingrediënten ze gebruiken. De winnaar van vorig jaar maakte een zuurkoolstamppot met spek omwikkelde kipfilet en frambozen-bessensaus. Omdat het aantal kookplaten beperkt is. Wordt het WK in twee shifts gehouden. Twee jaar geleden werd uitgeroepen tot het jaar van de tradities: in de top-100 van belangrijkste Nederlandse tradities eindigde stamppot eten op de 12e plaats en erwtensoep (snert) op de 22e plek. Doel van de wedstrijd is het promoten van Hollandse gerechten als voedingsmiddel en cultureel item.

Lees ook:WK Snertkoken 2011 in Groningen
Lees ook:WK Snertkoken in Groningen
Lees ook:Vierdaagse Apeldoorn 2012
Lees ook:Vierdaagse van Apeldoorn 2013
Lees ook:DWDD pop up-restaurant per direct gestopt: ‘Avonturen kunnen mislukken’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>