Beleef de Winter in Openluchtmuseum Arnhem

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Van 1 december 2013 tot en met 12 januari 2014 is het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem gehuld in winterse sferen, tijdens Winter in het Openluchtmuseum. Sleetje rijden, schaatsen, stokvis en stamppot. Vroeg onder de wol met een kruik aan je voeten. Zaterdag 30 november opende Sinterklaas de winter in het museum.  Er is een feestelijk verlichte ijsbaan en bij de Delftse Molen kunnen kinderen omlaag roetsjen over de spiegelgladde sleebaan.

In de Noord-Hollandse stolpboerderij vertelt de boerin over de gezellige spelavonden in het dorpscafé: ganzenbord, jachtspel en het kroningsspel van koningin Wilhelmina, met als prijs een ham of een kruik jenever. Op het Zaanse Plein staat een nostalgische draaimolen voor de kinderen en een ‘Vroolijke Keuken’. Op het Kindererf zijn oud-Hollandse kinderspelen als sjoelen, ringwerpen en hamertjesspel. In de kruidentent worden winterkwaaltjes verzorgd en de wintermarkt biedt handgemaakte producten en ambachtelijke demonstraties. Elk weekend en in de kerstvakantie klinkt zang en muziek in het sfeervolle Zeeuwse kerkje. De winter is alle dagen te beleven van 11.00 tot 17.00 uur, in de weekenden en de kerstvakantie tot 18.00 uur. Het park is gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Tickets: zie website.

Lees ook:Winter 2010 in Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Winter in het Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Winter in Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Winterpret in het Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Kinderactiviteiten kerstvakantie 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>