Winter in het Openluchtmuseum Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is tijdens de winterperiode gesloten, maar opent  tot en met 17 januari 2010 haar poorten voor Winter in het Openluchtmuseum (editie 2012: klik hier). Sleeën, schaatsen, stamppotten en snijbonen, vroeg onder de wol met een wollen borstrok en een kruik aan het voeteneind. ‘Bewoners’ van historische boerderijen laten zien hoe ze tijdens strenge winters overleefden als er weinig werk was, de stapel turf veel te snel opraakte en de woning koud bleef.

In het koopmanshuis uit Zaandam wordt het leven van de rijken belicht, met een overvloedig feestmaal. In de boerderij uit Varik staat de pan stamppot op het vuur en bereidt de boerin de Nieuwsmaaltijd voor: ‘spekkedikken’, varkenspootjes en stokvis met mosterdsaus. Het park is feestelijk verlicht; op de ijsbaan kunnen bezoekers zelf baantjes trekken en oude tijden laten herleven met koek en zopie en sleetjes op het ijs. Bij de Delftse Molen zijn afdalingen mogelijk op een sleebaan met echt ijs. De museumrestaurants serveren stevige winterkost en pannenkoeken. Op het Zaanse plein staat een ambachtelijke wintermarkt en ieder weekend klinkt in het Zeeuwse kerkje muziek en zang.   De winter is alle dagen te beleven van 11.00 tot 19.00 uur (5, 24 en 31 december sluit het park om 17.00 uur). Het park is gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Lees ook:Winter in Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Winter 2010 in Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Beleef de Winter in Openluchtmuseum Arnhem
Lees ook:Schaatsbaan Rotterdam opent op 3 december schaatsseizoen 2016/2017 ‘geheel in stijl’
Lees ook:Winterpret in het Openluchtmuseum Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>