Hengstenkeuring in Den Bosch

Woensdag 5 tot en met zaterdag 8 februari 2014 vindt in de  Brabanthallen in Den Bosch de jaarlijkse hengstenkeuring plaats. De jaarlijkse  KWPN Hengstenkeuring  is de grootste ter wereld en trekt 25.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. De KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland) is de Nederlandse fokkerij-organisatie voor spring- en dressuurpaarden, tuigpaarden en Gelderse paarden.Vier dagen zijn de Brabanthallen gevuld met fokkerij, sport en show en is de staalkaart van de toekomst van de mondiale hippische sport te zien. 

Woensdag en donderdag ligt de focus op springpaarden en vrijdag is de dressuurdag. Het avondprogramma bevat veel hoogtepunten: finales van de hengstencompetitie, trofeeën en spectaculaire shows. Vrijdag is traditioneel de strijd om de VHO-trofee, een soort talentenjacht voor dressuurpaarden. Op de slotdag (zaterdag) is de laatste bezichtiging van de dressuur-, spring- en Gelderse hengsten en de tuigpaardhengsten, met aansluitend de kampioenskeuring voor het KWMN Paard van het Jaar 2013. Daarna strijden de beste tuigpaardhengsten om de Oregon Trofee. De dag wordt afgesloten met de veiling van tophengsten: de KWPN Select Sale. Tickets: zie website.

Lees ook:Hengstenkeuringen in Brabanthallen Den Bosch
Lees ook:KWPN Hengstenkeuring 2011 Den Bosch
Lees ook:KWPN Hengstenkeuring 2012 De Bosch
Lees ook:Grootste hengstenkeuring ter wereld in Den Bosch
Lees ook:Wereldbeker te zien in Nederland en België

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>