KWPN Hengstenkeuring 2011 Den Bosch

Woensdag 2 tot en met zaterdag 5 februari 2011 vindt in de Brabanthallen van Ben Bosch de grootste hengstenkeuring ter wereld plaats (2013: klik hier): de KWPN Hengstenkeuring  (Koninklijk Warmbloed Paarden-stamboek Nederland). De staalkaart van de toekomst van de mondiale hippische sport is in Den Bosch te zien. Vorig jaar sloot de KWPN af als beste paardenstamboek ter wereld; bezoekers komen dan ook uit alle delen van de wereld.

 

Net als vorig jaar is er een Engelstalige workshop over de door het KWPN gehanteerde selectiemethodieken. Woensdag en donderdag staan in het teken van de fokkerij van springpaarden.  Donderdagavond zijn er vier finalewedstrijden voor springpaarden. In de vierde wedstrijd wordt gestreden door hengsten die regelmatig meedoen aan (inter)nationale wedstrijden. Vrijdag is de dressuurdag, met ’s avonds dressuurfinales en shows. Hoogtepunt is zaterdag, wanneer de allerbeste jonge hengsten van iedere fokinrichting nog één keer aan de hand in de ring verschijnen, de kampioenskeuringen plaatsvinden en het Paard van het Jaar wordt gehuldigd. Naast de kampioen spring –en dressuurhengsten zijn zaterdag ook  tuigpaardhengsten en Gelderse hengsten te zien. Net als vorige edities wordt de KWPN Hengstenkeuring 2011 afgesloten met de KWPN Select Sale. Dinsdag 1 februari vindt de K.V.T.H. Hengstenkeurig plaats  (Koninklijke Vereniging Nederlandse Trekpaarden).

Lees ook:Grootste hengstenkeuring ter wereld in Den Bosch
Lees ook:KWPN Hengstenkeuring 2012 De Bosch
Lees ook:Hengstenkeuringen in Brabanthallen Den Bosch
Lees ook:Hengstenkeuring in Den Bosch
Lees ook:Hengstenkeuring 2012 in Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>