KWPN Hengstenkeuring 2012 De Bosch

Woensdag 1 tot en met zaterdag 4 februari 2012 vindt in de Brabanthallen in Den Bosch de KWPN Hengstenkeuring (Koninklijk Warmbloed Paarden-stamboek Nederland) plaats (2013: klik hier). Ieder jaar komen er zo’n 25.000 bezoekers naar Den Bosch om te genieten van fokkerij, paardensport en show. Voor de tweede bezichtiging zijn 164 hengsten uitgenodigd op de keuringen: woensdag en donderdag staan de springhengsten op het programma, vrijdag de dressuurhengsten. Zaterdag is de derde bezichtiging en zijn de kampioenskeuringen.

Op woensdag en donderdag worden de springhengsten gekeurd op bouw, bewegingen en aanleg als springpaard. Donderdagavond zijn er vier finalewedstrijden voor de fokkerij van springpaarden. Vrijdag zijn de driejarige dressuurgefokte hengsten aam de beurt, met ‘s avonds de finales en de kür op muziek om de VHO trofee (Vereniging van Hengsten Opfokkers). Zaterdag is ook de derde bezichtiging van Gelderse hengsten en de tweede van tuigpaardenhengsten. Ook komen op deze slotdag jonge paarden in actie om een kampioenstitel en wordt het KWPN Paard van het Jaar bekendgemaakt. De dagen worden ook dit jaar afgesloten met een veiling van tophengsten: de KWPN Select Sale. Verder is er een promodorp en een uitgebreide VHO verkooppresentatie.

Lees ook:Grootste hengstenkeuring ter wereld in Den Bosch
Lees ook:Hengstenkeuring in Den Bosch
Lees ook:Hengstenkeuringen in Brabanthallen Den Bosch
Lees ook:KWPN Hengstenkeuring 2011 Den Bosch
Lees ook:Hengstenkeuring 2012 in Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>