Tuinidee 2014 in Brabanthallen Den Bosch

Donderdag 20 tot en met zondag 23 februari vindt in de Brabanthallen in Den Bosch de 21e editie plaats van Tuinidee, het grootse tuinevenement van Nederland (2015: klik hier). Tuinidee is traditioneel de aftrap van de lente en de start van het nieuwe tuinseizoen. Thema dit jaar is ‘vijftig tinten groen’. De groene tuin met bomen, struiken, hagen en bloemen staat dit jaar centraal. Nederlandse tuinen dreigen meer en meer te verstenen; met groen in plaats van steen en beton komt er letterlijk meer leven in de tuin, met vogels, vlinders en bijen.

Op zesduizend vierkante meter zijn meer dan twintig voorbeeldtuinen te zien. Kwekers, hoveniers en andere leveranciers bij de ruim 200 stands alles op het gebied van tuinen en tuinieren. In het Tuinlab helpen deskundigen met het maken van een tuinontwerp. Voor het eerst wordt een complete hal gewijd aan duurzaam tuinieren: in de NL Greenlabel hal, met ruim dertig partners, meet & greets, spreekuren met de Vlinderstichting, de Egelbescherming en de Eekhoornopvang. Donderdagmiddag wordt de Tuinidee 2014 Innovation Award uitgereikt in het Tuintheater, waar doorlopend presentaties en voordrachten met praktische informatie en veel inspiratie zijn te volgen, bij elkaar gepraat door tv-presentator Jurgen Smit. De Brabanthallen zijn geopend van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag tot 22.00 uur.

Zie ook: Tuin & Sfeer Groningen

Lees ook:TuinIdee 2012 in Den Bosch
Lees ook:Tuinidee 2016 in Brabanthallen Den Bosch
Lees ook:TuinIdee 2015 in Brabanthallen Den Bosch
Lees ook:Jubileumeditie Tuinidee Den Bosch luidt de lente in
Lees ook:TuinIdee 2011 Den Bosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>