Vakantiebeurs Utrecht: praktische tips

De Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 9 tot en met zondag 13 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. (editie 2014: klik hier). ‘Nergens ter wereld wordt de reislust zo opgewekt als op deze beurs’, staat in de aankondiging op de website, ‘Alleen op deze beurs kunt u op één dag alle bestemmingen op alle continenten bezoeken.’ Als u bij binnenkomst niet lang wilt wachten, dan koopt u alvast een kaartje in de voorverkoop. U kunt dan parkeren op parkeerterrein P2 en bij de Vakantiebeurs naar binnen in een apart daarvoor ingerichte entree in hal 12. Vanuit de trein brengt een pendelbus u naar deze hal, als u de chauffeur uw vooruit gekochte entreekaartje kunt laten zien.

De Jaarbeurs bevindt zich aan de achterkant van het Centraal Station van Utrecht (niet de centrumkant, maar de andere kant). De NS biedt speciale kortingen. Met de auto is de Jaarbeurs goed te bereiken vanaf de A2. U kunt de auto kwijt op een van de parkeerterreinen rondom de Jaarbeurs. De beurs is op woensdag 9, donderdag 10, zaterdag 12 en zondag 13 januari geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag 11 januari van 10.00 tot 22.00 uur. 

 


Het is een gigantische beurs: het gevaar de weg kwijt te raken is dan ook groot. Hallen 7 tot en met 12, aan de linkerkant van het hallencomplex, zijn gereserveerd voor Europa, Nederland en de mediterrane bestemmingen. In het rechterdeel – hal 1, 2 en 3 – zitten de verre oorden. De kleur van de vloerbedekking is dezelfde als de kleur van de hal op de plattegrond. Bij binnenkomst ontvangt iedereen een beurswegwijzer met plattegrond. Overal staan plattegronden, hangen borden met het nummer van de hal en zijn informatiepunten ingericht.

Het hoofdthema van de Vakantiebeurs is dit jaar ‘Discover the Undiscovered’: reizen naar minder bekende oorden of anders reizen. Bijvoorbeeld met een auto dwars door Thailand trekken, per auto naar China crossen, pandaberen verzorgen in China, met orka’s snorkelen in Noorwegen, of de vijf grootste zoogdieren van India zien: leeuwen, luipaarden, tijgers, olifanten en neushoorns. Maar daarnaast zijn alle soorten reizen en denkbare reisbestemmingen op de beurs te vinden.

Lees ook:Amsterdamse Vakantiebeurs voor bijzondere reizen
Lees ook:Vakantiebeurs 2011 in de Jaarbeurs
Lees ook:Vakantiebeurs in Jaarbeurs Utrecht: woensdag 11 t/m zondag 15 januari
Lees ook:Vakantiebeurs 2010 in de Jaarbeurs
Lees ook:Vakantiebeurs 2014 in de Jaarbeurs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>