Vierdaagse Nijmegen viert eeuwfeest

download (1)Komende zomer wordt de Vierdaagse van Nijmegen voor de honderdste keer verlopen, van 19 tot en met 22 juli. Donderdag 13 januari werden de plannen voor dit jaar aan de pers gepresenteerd in museum het Valkhof. Tijdens het eeuwfeest wordt het grootste evenement van Nederland extra ‘opgetuigd’. Zo komt de Vlaggenparade terug, die sinds 2012 van het programma is geschrapt.

Mensen komen te voet uit alle provinciehoofdsteden naar Nijmegen en doen zondag voor de Vierdaagse mee aan de Vlaggenparade door de binnenstad, samen met vertegenwoordigers van alle deelnemende landen. Dit jaar komt er een extra lang parcours bij van 55 kilometer. Museum het Valkhof richt een tentoonstelling in over de geschiedenis van het wandelevenement. Het aantal deelnemers wordt eenmalig uitgebreid naar 50.000 (normaal is dat 46.000). De inschrijving begint op 1 februari (vanaf 08.00 uur) voor mensen die recht hebben op een startbewijs en van 29 februari (ook om 08.00 uur) tot 1 april voor alle anderen.

Lees ook:Vierdaagsefeesten 2014 in Nijmegen
Lees ook:Voorprogramma honderste Vierdaagse Nijmegen start in provinciehoofdsteden
Lees ook:Vierdaagse-feesten 2015 in Nijmegen
Lees ook:Vierdaagse Nijmegen: Rode Kruis waarschuwt voor hitte
Lees ook:Vierdaagsefeesten Nijmegen 2013

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vierdaagse Nijmegen viert eeuwfeest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>