Vierdaagsefeesten Nijmegen 2013

Zaterdag 13 juli 2013 starten de Vierdaagsefeesten in Nijmegen (2014: klik hier). De stad verwacht zo’n 2 miljoen mensen. Dinsdag 16 juli begint de 97e Vierdaagse: het grootste publieksevenement in Nederland en één van de grootste op sportgebied ter wereld. De Vierdaagse-feesten bieden een week lang een programma vol kunst, cultuur, theater en podia met live muziek. Zo staat het Valkhof Festival in het Valkhofpark, Matrixx at the Park in het Hunnerpark en komen jazzartiesten naar het Kronenburgpark voor het festival Otis Park.

 

Waal in Vlammen, het traditionele vuurwerk op dinsdagavond na de eerste wandeldag, gaat net als vorig jaar niet door. Door werkzaamheden aan de damwand van de Waalkade is er te weinig ruimte voor de tienduizenden toeschouwers. Als alternatief trekt dinsdag een bonte stoet met sambaorkesten, dansers, jongleurs en steltlopers door de stad. De traditionele Vlaggenparade in het Goffert Stadion, de officiële opening van de Vierdaagse, werd vorig jaar geschrapt, omdat er te weinig publiek op afkwam. Wat wel doorgaat, is het jaarlijkse Gevelconcert op zaterdagavond vanaf 22.30 uur op de Grote Markt. Zondagochtend begint in de Stevenskerk om 09.00 uur de 53e Vierdaagsemis. De kerk biedt de hele week muziek en kunst. Woensdag organiseert de Nijmeegse homohoreca sinds 2002 Roze Woensdag met homo/heterovertier. De binnenstad is de hele week vanaf het middaguur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, ook bussen. Wel rijden bijna de hele nacht speciale nachtbussen rond.

Lees ook:Vierdaagsefeesten 2014 in Nijmegen
Lees ook:Vierdaagse-feesten 2015 in Nijmegen
Lees ook:Vierdaagsefeesten van Nijmegen 2017
Lees ook:Vierdaagse Feesten Nijmegen
Lees ook:Vierdaagsefeesten rond de 100e Vierdaagse van Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>