Fotografe uit Haarlem overhandigt eerste Bella Donna borstkankerfotoboek aan Natasja Froger

download (1)Natasja Froger heeft woensdag 1 oktober het eerste exemplaar van het borstkankerfotoboek ‘Bella Donna’ in ontvangst genomen. In gezondheidscentrum De Lloods in Blaricum overhandigde fotografe Eva Snoijink samen met Linda Witte (voorzitter stichting Bella Donna) het fotoboek met foto’s van 102 vrouwen die zich, in alle verschillende stadia van borstkanker, letterlijk en figuurlijk blootgeven. De foto’s van de modellen zijn voorzien van een korte persoonlijke tekst. Het boek van de Haarlemse fotografe geeft een realistisch beeld van vrouwen met één, géén of (een) gereconstrueerde borst(en). Ze heeft er 30 maanden over gedaan het boek te realiseren. In de loop van de borstkankermaand oktober worden de 5.500 Bella Donna fotoboeken gratis door Nederland verspreid (bron: persbericht).

De foto’s hebben een positieve, frisse ‘high-key’ uitstraling waarmee Snoijink haar lezers vooral hoop en herkenning wil geven: ‘Met dit boek wil ik vrouwen met de diagnose borstkanker én hun naasten een hart onder de riem steken. De foto’s en teksten kunnen een rustpunt en bron van inspiratie vormen in de periode na de eerste diagnose, waarin je als ‘patiënt’ een overweldigende hoeveelheid informatie krijgt met alle emoties die hiermee gepaard gaan.’ Snoijink heeft ervaring met de productie van fotoboeken omtrent zware onderwerpen. In 2008 was zij verantwoordelijk voor het boek ‘De Upside van Down’, waarvoor zij 101 kinderen met het syndroom van Down fotografeerde. Evenals het boek ‘Bella Donna’ bood zij dit gratis aan bij relevante instellingen in Nederland.

Snoijink richtte op 1 januari 2014 de stichting Bella Donna op. Deze stichting heeft het mogelijk gemaakt dat de 5.500 boeken bij aanvang van de borstkankermaand (oktober) gratis worden bezorgd bij alle mammacare-afdelingen van ziekenhuizen, inloophuizen en 4.888 huisartspraktijken in Nederland. De boeken zijn te bestellen via de website www.belladonnahetboek.nl.

Lees ook:Adidas Ladiesrun Rotterdam 2011
Lees ook:Rotterdam Ladiesrun
Lees ook:Vera Bergkamp (D66) ontvangt boek ‘Niets is voor altijd’ uit handen van jongeren
Lees ook:Expositie halve eeuw Rolling Stones in Rotterdam
Lees ook:Ons Wintersportboek – bewaar in 30 minuten je wintersportverhaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>