Expositie halve eeuw Rolling Stones in Rotterdam

Donderdag 12 juli 2012 was het precies 50 jaar geleden dat The Rolling Stones voor het eerst optraden in de Londense Marquee Club. Dit jubileum wordt in Rotterdam gevierd met acht fototentoonstellingen in VIP’s International Galeries in de pakhuizen van het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam en met de presentatie van een speciaal jubileumboek The Rolling Stones 50, geschreven door de Stones zelf. Op de tentoonstellingen zijn tot en met 12 september 300 foto’s (waaronder nooit eerder vertoonde) te zien (bron: persbericht).

 

De acht fototentoonstellingen zijn:

1. The Mirrorpix Collection (de 50 beste foto’s uit het officiële jubileumboek).

2. The Rolling Stones in Scheveningen (foto’s van Rob Bosboom. Ook bij deze tentoonstelling verschijnt er een boek).

3. Dutch Photographers (Nederlandse fotografen die de Stones in Nederland vastgelegd hebben, waaronder Rob Verhorst, Dimitri Hakke en Michel Linssen).

4. The first fotoshoot (Philip Townsend – de eerste officiële foto’s van Philip Townsend van de Rolling Stones, gemaakt in 1963 in Londen.

5. Beyond the buttons (Gered Mankowitz).

6. The V!P’s 50 Collection (foto’s van o.a. David Redfern en Baron Wolman).

7. Jewels (groepstentoonstelling met de mooiste foto’s van Michael Joseph, Jim Marshall, Bob Gruen, Ethan Russell, Peter Webb, Bent Rej, Dominique Tarlé en vele anderen).

8. A look inside (Bill Wyman – de Stones gefotografeerd door hun oud-bassist Bill Wyman).

 

Wereldwijd is het Jubileumboek The Rollong Stones 50 uitgekomen, in ons land als Nederlandse editie. Het is het enige geautoriseerde jubileumboek en is geschreven door Mick, Keith, Charlie en Ronnie zelf. De bandleden zien dit boek als dankbetuiging aan al hun fans over de hele wereld. Een boek vol met unieke, nooit eerder vertoonde foto’s, reportages, contactafdrukken, negatieven, posters, schetsontwerpen van albumhoezen, toegangskaartjes, kauwgomplaatjes, puzzels uit de 50-jarige bestaansgeschiedenis van The Rolling Stones.(uitgeverij Unieboek/Het Spectrum, 352 pagina’s, € 39,99).

Lees ook:Stones op Pinkpop 2014
Lees ook:Pinkpop op zaterdag (Rolling Stones) na half uur al uitverkocht
Lees ook:Blokker Festival – 50 jaar Beatles in Blokker
Lees ook:Stones docu ‘Olé, Olé, Olé!’ 13 oktober bij Pathé in Arnhem, Ede en Nijmegen
Lees ook:Bospop Weert 2011

1 Reacties // Reageer

One thought on “Expositie halve eeuw Rolling Stones in Rotterdam

  1. Corrie Halbersma

    hallo, vandaag met de trein naar rotterdam gegaan om de fotoexpositie van de rollingsstones te bewonderen 2,5 uur onderweg en toen? geen expositie de galerie is zondag en maandag gesloten, dit was nergens te vinden alleen een vermelding naast de deur, maar niet op de website vinden we een slechte zaak, diverse mensen konden weer huiswaarts en om voor een tweede keer treinkaartjes te kopen en doordeweeks te gaan dat kan de bruin niet trekken, heel jammer, we hadden ze graag bewonderd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>