Blokker Festival – 50 jaar Beatles in Blokker

IMG_20160517_104503Vrijdag 6 juni is het 50 jaar geleden dat The Beatles in Blokker optraden. Treden The Rolling Stones dit weekend op in ons land (op Pinkpop), zaterdag 7 en zondag 8 juni wordt feestelijk ‘herdacht’ dat hun ‘aartsrivalen’  The Beatles een halve eeuw geleden in Blokker (ten oosten van Hoorn) stonden: hun eerste en laatste optreden ooit in Nederland vond in Veilinghal Op Hoop Van Zegen.

De concerten luidden een ware omwenteling in: hoe kort het bezoek ook was, Nederland werd nooit meer hetzelfde en veranderde in korte tijd van een saai, conservatief en religieus (versnipperd) land in het Nederland anno nu. In de Koedshal in Oosterblokker is op vrijdagavond een muzikale avond met ‘de beste Beatles coverband ter wereld, Them Beatles uit Schotland, en de beste beatgroep van Nederland, The Kik uit Rotterdam’. In de Pancratiuskerk in Oosterblokker opent op 6 juni een tentoonstelling over The Beatles in Blokker, met nooit eerder vertoonde foto’s, de instrumenten waarop The Beatles in Blokker speelden, documentaires en authentieke merchandise artikelen. Een ensemble van het Nederlands Philharmonisch Orkest brengt klassieke uitvoeringen van Beatles songs.

Zie ook: 50 Jaar Beatles in museum Hoorn

Lees ook:50 jaar Beatles in Museum Hoorn
Lees ook:Blokker test nieuw concept in zes pilot winkels
Lees ook:Imagine – John Lennon in RockArt Hoek van Holland
Lees ook:The Bootleg Beatles toeren door Nederland
Lees ook:Muziekfestivals tijdens Pinksterweekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>