Jubileumeditie Pinkpop met The Rolling Stones

IMG_20160516_110939Zaterdag 7 tot en met maandag 9 juni vindt de 45e editie van Pinkpop plaats (2015: klik hier). De jubileumeditie belooft bij voorbaat legendarisch te worden met The Rolling Stones als hoofdact op zaterdag 7 juni. Een aantal andere grote namen op de indrukwekkende line-up van Pinkpop: Mastodon, Arctic Monkeys, Metallica, John Mayer, Editors, Stromae ut België en aanstormend Nederlands talent Jett Rebel. Op Tweede Pinksterdag wordt noodweer verwacht aan het eind van de middag, maar de show gaat vooralsnog gewoon door.

De Stones stonden nog nooit op het popfestival in het Limburgse Landgraaf. Mick Jagger was weleens op Pinkpop: in 1979. Even leek het er toen op dat hij toen met de Jamaicaanse zanger Peter Tosh op het podium zou staan, maar op het laatste moment haakte hij toch af. Het weer wordt tropisch warm: het wordt een mooie lange zomeravond, voorspellen weerkundigen. Tickets: zie website. Er zijn drie volledig ingerichte festivalcampings. De NS zet extra treinen in. 3FM staat ook dit jaar met een eigen studio op Pinkpop. De eerste editie vond in 1970 plaats in Geleen, waar het 17 keer werd gehouden. Na een jaar in Baarlo verhuisde Pinkpop naar evenemententerrein Megaland in Landgraaf, waar het dit jaar voor de 27e keer plaatsvindt.

Zie ook: 50 jaar Beatles in Blokker

Lees ook:Pinkpop op zaterdag (Rolling Stones) na half uur al uitverkocht
Lees ook:Stones op Pinkpop 2014
Lees ook:Pinkpop 2016: Red Hot Chili Peppers, Rammstein en Paul McCartney
Lees ook:Bruce Springsteen sluit Pinkpop 2012 af
Lees ook:Pinkpop Classic 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>