Pinkpop 2015 in Landgraaf

IMG_20160518_141254Vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni vindt de 46e editie van Pinkpop plaats in het Zuid-Limburgse Landgraaf. Vrijdag begint met tropische hitte, maar ‘s avonds is zwaar weer voorspeld. Hoe zwaar, valt nog niet te zeggen, maar de organisatie zet zich schrap. Vorig jaar moest de laatste avond worden stilgelegd, maar het noodweer trok voorbij en topact Metallica kon gewoon spelen.

Uit voorzorg zitten dit jaar alle diensten bij elkaar in het Pinkpop Control Centre: politie, brandweer en beveiliging. Dat is uniek, want tot nu toe zit de overheid nooit in dezelfde ruimte als de organisatoren: op andere festivals zitten ze verspreid. Ook nieuw: zaterdag duurt het programma een uur langer (tot middernacht) en Foo Fighters nemen een 100 meter lange catwalk mee.

Naast deze topband (zondag) zijn de headliners onder meer: Muse (vrijdag), Pharell Williams en Typhoon (zondag) en op zaterdag: Robbie Williams, Anouk, Kensington, Avicii en Dotan. Tickets: zie website. Er zijn drie volledig ingerichte festivalcampings. De NS en Veolia zetten extra treinen in. 3FM staat ook dit jaar met een eigen studio op Pinkpop. De eerste editie vond in 1970 plaats in Geleen, waar het 17 keer werd gehouden. Na een jaar in Baarlo verhuisde Pinkpop naar evenemententerrein Megaland in Landgraaf, waar het dit jaar voor de 28e keer plaatsvindt.

 

Lees ook:Line-up Pinkpop bekend, kaartverkoop start zaterdag
Lees ook:Bruce Springsteen sluit Pinkpop 2012 af
Lees ook:Pinkpop 2016: Red Hot Chili Peppers, Rammstein en Paul McCartney
Lees ook:Pinkpop Classic 2012
Lees ook:Pinkpop 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>