Bospop Weert 2011

Zaterdag 9 en zondag 10 juli 2011 vindt de 31e editie plaats van het pop/rockmuziekfestival Bospop Weert (2013: klik hier). Wat in 1980 begon als een feestje met regionale bands op een doe-het-zelf podium, groeide uit tot een muziekspektakel met internationale allure. Op Bospop staan dit jaar twee leden van de meest legendarische rockbands on stage: ex-Beatle Ringo Starr (70) en Ronnie Wood (63) van The Rolling Stones: ‘Beatles versus Stones op Bospop’. In de jaren ’60 was je óf fan van The Beatles, óf van The Stones.

 

Ron Wood kwam pas in 1975 bij The Stones, maar de verhalen over de tweespalt bleven altijd aan beide bands plakken. Ringo Starr komt voor het eerst naar Nederland, Wood voor het eerst naar Limburg. Ron Wood speelt mee met The Faces: een band die ontstond uit The Small Faces, een rockband die in de jaren ’60 in de schaduw van The Beatles en The Stones stond, maar ook veel succes had. The Faces zijn (zonder Rod Stewart, maar met voormalig Simply Red zanger Mick Hucknall) bezig aan een reünietournee. Verder treden onder andere op: Anouk, Roxette, het Dream Theater, Joe Cocker en Roger Hodgson (van Supertramp).

Lees ook:Beatles versus Stones op Bospop Weert
Lees ook:Ex-Beatle Ringo Starr op Bospop
Lees ook:The Bootleg Beatles toeren door Nederland
Lees ook:Bospop 2014 in Weert
Lees ook:Bospop Weert 2015

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bospop Weert 2011

  1. schuhe mbt

    waaronder de Nederlandse kunstenaar Juul Hondius – zullen werken tonen die speciaal gemaakt zijn voor deze expositie. Zij proberen het publiek op verschillende manieren aan te moedigen om met nieuwe ogen te kijken naar de noodzaak van kennis- en ervaringsuitwisselingen omtrent de voortdurende strijd tegen aids. Op deze wijze laten zij tevens hun eigen, internationale percepties zien. De expo vindt plaats in de Fundació Joan Miró tot en met 18 september.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>