IJsbeelden Festival Zwolle 2013

Zaterdag 7 december 2013 tot en met 26 januari 2014 beleeft Zwolle de derde editie van het IJsbeelden Festival (2014: klik hier). In het kader van 200 Jaar Koninkrijk der Nederlanden wordt het oude centrum omgetoverd tot een sprookjesachtig vorstendom. ‘Machtige vorsten en statige vorstinnen zwaaien hier de scepter’, aldus de aankondiging. Het festival brengt het verhaal van ons koninkrijk ‘betoverend in beeld’.

Veertig kunstenaars uit binnen- en buitenland bewerken 250.000 kilo ijs en net zoveel kilo’s sneeuw met kettingzagen, gasbranders en beitels. In amper twee weken maken ze beeltenissen van koningen en koninginnen uit blokken van 2 meter lang, 1 meter breed en 70 centimeter hoog. Met een tentencomplex van 2000 vierkante meter id het een van de grootste ijsbeeldenfestivals ter wereld. Daarnaast staan er een winterpaviljoen en een IJstijd! schaatsbaan op het festivalterrein op he tRodetorenplein. Het terrein is iedere dag open van 10.00 tot 217.00 uur. Tickets: zie website. De temperatuur wordt binnen kunstmatig op min 8 graden gehouden: warme kleding en schoeisel zijn aan te raden. 

Zie ook: Sprookjes3daagse in Zwolle en Museum de Fundatie,een juweeltje.

Lees ook:Carp Zwolle 2016: Europa’s grootste karperbeurs in IJsselhallen Zwolle
Lees ook:IJsbeelden Festival op de Arena Boulevard in Amsterdam Zuidoost
Lees ook:IJsbeelden Festival Zwolle
Lees ook:Zaterdag 12 december opent IJsbeelden Festival Zwolle haar deuren
Lees ook:Amsterdam krijgt er twee warenhuizen bij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>