IJsbeelden Festival Zwolle 2014

Programmalijn Sterke stedenKomende winter is het hartverwarmend in Zwolle tijdens het grootste winterevenement van Nederland: het IJsbeelden Festival (2015: klik hier). Deze vierde editie presenteert ‘World in Motion’, met in de hoofdrol een scala aan opzienbarende Voertuigen, Vliegtuigen en Vaartuigen, gehakt uit enorme blokken ijs en sneeuw. Bezoekers gaan op ontdekkingsreis langs verleden, heden en toekomst. Een team van veertig internationale en Nederlandse ijskunstenaars heeft dit ‘coole’ thema met behulp van 250.000 kilogram ijs en 250.000 kilogram sneeuw uitgebeeld. Deze sprookjesachtige sneeuw- en ijswereld in een 6.500 m² historische NS-loods op het Station Zwolle is te bezichtigen van zaterdag 6 december tot en met zondag 25 januari (bron: persbericht).

Elk ‘coole’ kunstwerk vertelt een eigen verhaal. Beleef de fatale eerste reis van de Titanic of maak de eerste landing op de maan mee. Aanschouw de schoonheid van voertuigen uit de Industriële Revolutie. Geef gas in een Formule-1 auto of bekijk de futuristische Batmobiel van dichtbij. Zo maar een greep uit de imposante kunstwerken en historische momenten die worden uitgebeeld. De kunstenaars, nemen deel aan wedstrijden en festivals in onder andere Canada, China, Japan en de Verenigde Staten en komen uit Nederland en van over de grens: Ierland, Hongarije, Canada, Rusland, Tsjechië, Engeland, Zwitserland en Finland. Voor hun sneeuw- en ijssculpturen gebruiken ze kettingzagen, gasbranders, strijkijzers, beitels, raspen, slijpers, mesjes en zagen.

Naast ‘coole’ kunst biedt het IJsbeelden Festival entertainment voor jong en oud op een Event-Plaza met een bioscoop, kermisattracties, klimtoren, springkussens en een gaming zone. Gedurende het koudste seizoen is de stad Zwolle een war(m)e belevenis. Museum de Fundatie, Odeon De Spiegel theaters, Waanders In de Broeren en het IJsbeelden Festival bundelen hun krachten tijdens Winter in Zwolle. Daarnaast biedt de groenste stad van Nederland, met maar liefst 33 parken, volop aan winkelen en uitgaan. Kortom: een uitstapje naar het IJsbeelden Festival in Zwolle staat garant voor een leuk en gezellig dagje uit met de hele familie.

Lees ook:IJsbeelden Festival Zwolle
Lees ook:Zaterdag 12 december opent IJsbeelden Festival Zwolle haar deuren
Lees ook:IJsbeelden Fesitval Zwolle verlengd tot en met 7 februari
Lees ook:IJsbeelden Festival Zwolle 2011
Lees ook:IJsbeelden Festival op de Arena Boulevard in Amsterdam Zuidoost

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>