IJsbeelden Festival Zwolle

Vanaf zaterdag 8 december 2012 staat Zwolle helemaal in het teken van de gebroeders Grimm en hun wereldberoemde sprookjes, tijdens de tweede editie van het IJsbeelden Festival (2013: klik hier). Tot en met 27 januari is het Rodetorenplein opnieuw het domein van ijs: 40 ijskunstenaars uit binnen- en buitenland gebruiken 250.000 kilo ijs en 250.000 kilo sneeuw om  ‘Sprookjes van Grimm’ uit te beelden. Zwolle is dit jaar Grimmstad.

De sneeuw- en ijswereld wordt in een thermische tent vierkante meter tentoongesteld. Het IJsbeelden Festival, met wederom ijshotel Lumen, is opnieuw de grote trekken van ‘Winter in Zwolle’. De beeldenpracht is iedere dag te zien van 10,.00 tot 18.00 uur, ook tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag. De temperatuur wordt binnen kunstmatig op min 8 graden gehouden: warme kleding en schoeisel zijn aan te raden. IJshotel Lumen is gebouwd van sneeuw en ijs en beschikt over drie kamers. Ook hier is de binnentemperatuur min 8 graden, maar met de nodige zorg van Hotel Lumen is het er goed toeven.

Lees ook:IJsbeelden Festival Zwolle 2011
Lees ook:IJsbeelden Festival Zwolle 2013
Lees ook:Zaterdag 12 december opent IJsbeelden Festival Zwolle haar deuren
Lees ook:IJsbeelden Fesitval Zwolle verlengd tot en met 7 februari
Lees ook:IJssculpturen Festival Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>