Sprookjes3daagse in Zwolle

Vrijdag 28 tot en met zondag 30 december 2012 vindt in Zwolle de Sprookjes3daagse plaats en is Odeon omgetoverd in een sprookjesparadijs met voorstellingen, workshops, sprookjesvertellers, en een levensecht sprookjesbos. De deuren zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Zwolle is dit jaar Grimmsstad: het is 200 jaar gelden dat de beroemde sprookjesvertellers de Gebroeders Grimm sprookjes optekenden uit de monden van de vele verhalenvertellers die Europa toen nog kende.

Het hele jaar waren er activiteiten in Zwolle rondom de verhalen van de Grimms: zo staat het IJsbeelden Festival op het Rodetorentorenplein in het kader van de sprookjes. Ook in 2013 is er elke maand een sprookjestocht door de oude Hanzestad, die begint onder de Sassenpoort en wordt geleid door de Zwolse meester-verteller Stan Fritschy. Elke maand heeft een eigen thema. De eerste sprookjestocht is op dinsdag 1 januari, daarna op 27 januari. Voor de overige data: zie website.

Lees ook:IJsbeelden Festival Zwolle
Lees ook:Sprookjes3-daagse in Zwolle
Lees ook:IJsbeelden Festival Zwolle 2013
Lees ook:IJsbeelden Festival Zwolle 2011
Lees ook:Stadswandelingen op inschrijving in Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>