IJSTIJD! 2013 barst los

IMG_20160516_161248De derde editie van IJSTIJD! komt op stoom, met de opening van ijsbanen in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Amersfoort. In Amsterdam is de vijver op het Museumplein omgetoverd tot een sfeervolle baan met restaurant en een replica van de Magere Brug. In Amersfoort ging de IJSTIJD!-baan vrijdag open op het Eemplein, in Rotterdam in Sportpark Toepad, in Vlissingen is de Plaatwerkerij omgetoverd tot ‘IJsfabriek‘ en in Zwolle staat de ijsbaan op het IJsbeelden Festival. De Schaatsbond KNSB en haar partners heeft 22 kunstijsbanen in het hele land geselecteerd als IJSTIJD!-banen.

Van eind november/begin december tot en met begin januari vormen 22 tijdelijke kunstijsbanen in dorps- en stadscentra in het hele land IJSTIJD! (klik hier voor de lijst) Dat betekent schaatsplezier voor jong en oud dicht bij huis, met gezellige horeca, warme drankjes en hapjes. Dat betekent ook dat onder andere ex-topschaatstser Barbara van Loor en de KPN Junior Schaatsclub langskomen en de ERU Prestige IJshockey Tour clinics ijshockey komt geven. Op de banen worden voorrondes van de IJSTIJD!-Winterspelen georganiseerd, met ijshockey, langebaan schaatsen en ploegenachtervolging. Kinderen van 10 tot 14 jaar kunnen zich kwalificeren voor de landelijke finale begin februari in Amsterdam.

Lees ook:Opening schaatsseizoen op kunstijsbanen
Lees ook:Ice*Amsterdam – schaatsbaan opent 29 november op Museumplein
Lees ook:Fijne Feestdagen Festival Eindhoven
Lees ook:Jaap Edenbaan viert vijftigste verjaardag
Lees ook:Pleinbioscoop Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>