Opening schaatsseizoen op kunstijsbanen

Zaterdag 10 oktober 2009 openen de laatste kunstijsbanen in onder andere Alkmaar, Amsterdam, Assen en Deventer (editie 2010: klik hier). In Amsterdam kan iedereen voor 20 cent terecht op de Amsterdamse Jaap Eden IJsbanen. Dan opent Barbara de Loor het nieuwe schaatsseizoen, door om 12.00 uur het startschot te geven voor een mini Elfstedentocht. Niet alleen in Amsterdam, ook elders in het land openen de kunstijsbanen de deuren, of zijn al open.

Zo is De Meent in Alkmaar op de openingsdag op zaterdag gratis toegankelijk, met gratis schaatslessen en demonstraties kunstrijden in de ijshal. ’s Avonds begint hier de eerste landelijke marathon om 17.30 uur.  De Scheg in Deventer opent zaterdag en is dan gratis toegankelijk, met demonstraties, kennismakingslessen. De Smelt in Assen houdt open dag op zondag. Kinderactiviteiten en een dweilorkest. Silverdome in Zoetermeer opende donderdag de Oval-baan. Andere kunstijsbanen zijn al eerder opengegaan,  zoals De Uithof in Den Haag, De Vechtsebanen in Utrecht, Kardinge in Groningen, Triavium in Nijmegen, Sportiom in Den Bosch en banen in onder andere Eindhoven, Breda, Dordrecht en Enschede.

Lees ook:Opening Jaap Eden Kunstijsbaan zonder ijs
Lees ook:Open Monumentendag 2014 – thema: op reis
Lees ook:Eindhoven Ballooning 2011
Lees ook:GAMMA Racing Day op TT Circuit Assen
Lees ook:IJSTIJD! 2013 barst los

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>