Zonneveld: kunstmatige berg in Nederland kan wel

De kunstmatige berg van twee kilometer hoog komt er niet. Dat meldt dagblad AD. De geschatte kosten van tussen de 4.000 en de 7.000 miljard euro zijn ‘niet te betalen en je krijgt het materiaal niet bij elkaar om de berg te bouwen’, aldus initiatiefnemer Thijs Zonneveld in het AD. Hij baseert zich op berekeningen van wiskundigen van de TU Eindhoven, aldus het dagblad. In RTL-nieuws zei hij heel wat anders: hij wil zijn plannen helemaal niet afblazen. ‘Natuurlijk, een berg van 2 kilometer hoog is heel erg ambitieus, maar ik wil niks uitsluiten. Zo’n berg kun je natuurlijk niet in één keer neerzetten, dat moet in fasen gebeuren’.

 

Oud-wielrenner en freelance journalist Zonneveld wil met de berg Nederland op de wintersportkaart zetten: ‘Stel dat we toch tot een berg van 1.000 meter kunnen komen: dan kun je in Nederland een Olympische afdaling houden en dus de Spelen organiseren.’ Maar hij heeft meer plannen: wielerwedstrijden, landbouwvelden, woningen, skipisten, liften, metrotunnels, windmolens, meren en zonnepanelen. Binnenin de kunstmatige berg is ruimte voor onder meer voedselplantages, waterkrachtcentrales en datacentra. Voor de berg zijn acht locaties in beeld, zowel op land en in zee.

Lees ook:Olympische Spelen op grote schermen in NS-stations te zien
Lees ook:Vereniging De Friesche Elf Steden vanaf nu Koninklijk
Lees ook:Nationale Spelen 2014 in Fryslân
Lees ook:TeamNL met 241 sporters voor Olympische Spelen Rio
Lees ook:Inge de Bruin beste zwemster vorige decennium

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>