TeamNL met 241 sporters voor Olympische Spelen Rio

IMG_20160525_120353Het Nederlandse team voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro telt 241 sporters, de grootste oranje equipe ooit. In 2012 gingen 178 sporters naar de spelen in Londen. Dat maakte chef de mission Maurits Hendriks woensdagmiddag in het Kurhaus in Scheveningen bekend tijdens de presentatie van TeamNL. Daarnaast zijn er nog sporters die nog knokken voor een ticket naar Rio, buiten het olympisch dorp verblijven of als reserve voor hun sporttak fungeren.

‘We komen in 21 van de 28 takken van sport in Rio in actie’, zei Hendriks. TeamNL telt onder meer 32 atleten, 17 zwemmers, 11 judoka’s, mannen- en vrouwen hockey-, paaardensport- en turnteams, dames handbalteam, wielrenners, roeiers en zeilers. ‘De verwachtingen zijn zeer hoog, maar bij mij staat de teller nog op nul. Het eerste eremetaal moeten we nog binnenhalen.’Hendriks doelt daarmee op ‘diverse lijstjes die aangeven dat de Nederlandse ploeg in Rio kan rekenen op een hele batterij aan medailles.’ De Olympische Spelen vinden plaats van 5 tot en met 21 augustus. De Paralympische Spelen zijn van 7 tot en met 18 september. Daaraan doen 114 Nederlandse sporters mee: ‘Onze grootste, jongste, beste en fitste ploeg ooit’, zei chef de mission André Cats.

Lees ook:Delta Lloyd Regatta Medemblik 2011
Lees ook:Paralympische Spelen winnen aan populariteit
Lees ook:Nederlands Olympisch Team een feit
Lees ook:Oranje sportploeg in olympisch dorp
Lees ook:Paralympische Spelen geopend

1 Reacties // Reageer

One thought on “TeamNL met 241 sporters voor Olympische Spelen Rio

  1. Peter

    Met zo’n grote formatie hoop ik wel dat we lekker veel plakken mee terug naar Nederland mogen halen :D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>