Body Worlds & The Circle of Life in Rotterdam

Donderdag 23 september 2010 opent in Las Palmas in Rotterdam de anatomie-tentoonstelling Body Worlds & The Circle of Life van dr. Gunther von Hagens, met meer dan 200 geplastificeerde menselijke lichamen en organen (nieuwe editie 2012 in Amsterdam: klik hier). Von Hagens wil hiermee de anatomische kennis vergroten van de bezoeker en zo een gezonde(re) levensstijl stimuleren. Hij ontwikkelde in 1977 een relatief eenvoudige manier om het lichaam te conserveren: plastinatie. Hierdoor kan de binnenkant van het menselijk lichaam worden bekeken.

 

De expositie laat zien hoe omgeving en persoonlijke levensstijl het verouderingsproces kunnen beïnvloeden, maar ook fysieke voorbeelden van een ongezonde levensstijl, zoals een rokerslong en de gevolgen van overgewicht voor het lichaam. Body Worlds is de enige anatomie-tentoonstelling ter wereld die gebaseerd is op een donorprogramma en is tot en met 23 januari 2011 te zien in Las Palmas, Wlhelminakade 326 in Rotterdam. De deuren zijn open zondag tot en met woensdag open van 9.00 tot 19.30 uur, donderdag tot en met zaterdag tot 21.00 uur. Tickets: zie website.

Lees ook:Expositie Body Worlds in Amsterdam verlengd tot 17 juni
Lees ook:BODY WORLDS Artist Day: Het menselijk lichaam binnenstebuiten
Lees ook:Amsterdam krijgt permanente Body Worlds expositie
Lees ook:Expositie Body Worlds nu permanent in Amsterdam
Lees ook:‘Body Worlds – Animal Inside OUT’ in Natuurmuseum Leeuwarden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Body Worlds & The Circle of Life in Rotterdam

  1. Luuk Harteveld

    Nu in Expo Amsterdam! echt een geweldige expositie. Ben er van het weekend heen geweest, omdat er veel opspraak in het nieuws en zo was wilde ik het gewoon bezoeken!
    Toen kwam ik op ticketveiling.nl tickets tegen en die heb ik gewonnen!

    http://www.ticketveiling.nl/zoeken?keyword=body&searchGo=Zoeken

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>