‘Body Worlds – Animal Inside OUT’ in Natuurmuseum Leeuwarden

leeuwarden0Zaterdag 3 oktober opent in het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden de tentoonstelling ‘Body Worlds – Animal Inside OUT‘. Aan het Amsterdamse Damrak is de binnenkant van het menselijk lichaam te zien op de permanente tentoonstelling ‘Body Worlds, The Hapiness Project’. In de Friese hoofdstad Leeuwarden worden tot en met 3 januari een serie dieren ‘binnenstebuiten’ getoond.

Volgens hetzelfde procedé dat dr. Günther van Hagens bij menselijke lichamen gebruikt, zijn nu dieren geconserveerd. Deze expositie is voor het eerst in Nederland te zien en neemt de bezoeker mee op een ‘anatomische safari langs bijzondere diersoorten’. Van geit tot giraf, van olifant tot paling: bezoekers ontdekken vorm en functie van bekende en minder bekende dieren. Het museum is iedere dag open van 10.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling was eerder te zien in onder meer Londen, Chicago en Wenen. Misschien dat de keuze in ons land op Leeuwarden viel, omdat de stad in 2018 Europese culturele hoofdstad is.

Lees ook:Amsterdam krijgt permanente Body Worlds expositie
Lees ook:Body Worlds & The Circle of Life in Rotterdam
Lees ook:BODY WORLDS: The Happiness Project ontvangt 150.000e bezoeker
Lees ook:BODY WORLDS Artist Day: Het menselijk lichaam binnenstebuiten
Lees ook:Gratis ‘op onderhuids avontuur’ bij anatomiemuseum BODY WORLDS tijdens Weekend van de Wetenschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>