BODY WORLDS Artist Day: Het menselijk lichaam binnenstebuiten

Een gebodypaint model veroorzaakte donderdag 7 augustus heel wat opschudding voor de deur van anatomie-tentoonstelling BODY WORLDS: The Happiness Project op het Amsterdamse Damrak 66. De jongedame werd in het kader van de twee-maandelijkse BODY WORLDS Artist Day als levend canvas gebruikt door kunstenares Yvonne Zonnenberg. Net als bij de plastinaten van échte menselijke lichamen in de expositie, is bij dit ‘levende plastinaat’ de onderhuidse spierstructuur goed zichtbaar. Zowel bezoekers van de expositie als passanten op het Damrak verwonderden zich over de schoonheid en complexiteit van het menselijk lichaam (bron: persbericht).

De BODY WORLDS Artist Day staat tweemaandelijks op de evenementen-agenda van het Amsterdamse anatomiemuseum. Dit jaar vinden op donderdag 9 oktober en donderdag 11 december nog Artist Days plaats. Meer informatie en aanmelden kan via de website. Vooruitlopend op een kunstexpositie van de tijdens de BODY WORLDS Artist Days vervaardigde werken, staat vanaf vrijdag 8 augustus een selectie van alle kunstwerken op Pinterest. BODY WORLDS: The Happiness Project vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Meer dan 200 anatomische preparaten van échte menselijke lichamen tonen de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam. De getoonde lichamen in BODY WORLDS zijn afkomstig uit een donorprogramma. Wereldwijd bezochten al bijna 40 miljoen mensen de exposities. In het zomerseizoen zijn bezoekers iedere dag welkom van 9:00 tot 21:00 uur.

Lees ook:BODY WORLDS: The Happiness Project ontvangt 150.000e bezoeker
Lees ook:Gratis ‘op onderhuids avontuur’ bij anatomiemuseum BODY WORLDS tijdens Weekend van de Wetenschap
Lees ook:BODY WORLDS: The Happiness Project helpt goede voornemens realiseren
Lees ook:‘Body Worlds – Animal Inside OUT’ in Natuurmuseum Leeuwarden
Lees ook:Expositie Body Worlds nu permanent in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>