Expositie Body Worlds in Amsterdam verlengd tot 17 juni

Sinds begin januari 2012 is Body Worlds & The Story of the Heart te zien in EXPO Zuidas, de expositieruimte in de buurt van station Amsterdam Zuid/WTC. De expositie heeft groot succes en is daarom verlengd tot en met zondag 17 juni. De tentoonstelling toont menselijke lichamen die zijn behandeld volgens de zogenoemde plastinatie methode. In Amsterdam ligt de focus op cardiologie en het hart. Doel is de bezoekers inzichten te geven in het menselijk lichaam, in gezondheid en ziekte en in de complexe wereld van hart en bloedvaten.

 

Dokter, wetenschapper en anatoom Gunther von Hagens vond in 1977 de plastinatie methode uit, waarbij het weefselvocht wordt vervangen door kunststof, zoals siliconenrubber. Dat stopt uitdroging en ontbinding. Hierdoor is het mogelijk de binnenkant van een lichaam te bekijken. Body Worlds is de enige anatomie tentoonstelling in de wereld die steunt op een donorprogramma, tot en met 17 juni 2012 te zien in EXPO Zuidas, in het SOM-gebouw aan de Gustav Mahlerlaan 24. De deuren zijn open van 9.00 tot 19.00 uur, donderdag en vrijdag tot 21.00 uur. Bezoekers worden tot één uur voor sluiting toegelaten. Tickets: zie website.

Lees ook:Body Worlds & The Story of the Heart in Expo Zuidas Amsterdam
Lees ook:Body Worlds & The Circle of Life in Rotterdam
Lees ook:‘Body Worlds – Animal Inside OUT’ in Natuurmuseum Leeuwarden
Lees ook:Amsterdam Expo op de Zuidas failliet
Lees ook:Expositie Body Worlds nu permanent in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>