Delta Lloyd WK zeilen Scheveningen

Maandag 12 tot en met zondag 18 juli 2010 vinden voor de kust van Scheveningen zeilwedstrijden plaats en zeker niet de minster: het Delta Lloyd WK 470 2010, het wereldkampioenschap in de Olympische 470-klasse mannen en vrouwen. Zondagmiddag zijn oefenraces, maandag begint om 12.00 uur de officiële strijd; de afsluitende Medal Race met de beste tien van de wereld is zondag 18 juli.

 

Met de Olympische Spelen van 2012 in Londen in het vooruitzicht, belooft het een interessante krachtmeting op de Noordzee te worden. Naar verwachting komen zo’n 360 atleten uit veertig landen en zes continenten aan de start: onder hen zit de complete wereldtop. Den Haag heeft de zeilsport hoog in het vaandel staan. De ‘wereldstad aan zee’ is het kloppend hart van het Nederlandse zeezeilen en de thuishaven voor de Delta Lloyd Kernploeg in de aanloop naar Londen 2010. In mei 2009 opende het Internationaal Topzeilcentrum in Den Haag zijn deuren. Delta Lloyd JNV is de grootste watersportsponsor van ons land: niet alleen van de kernploeg, maar ook van onder meer de 24-Uurs Zeilrace, de North Sea Regatta, de World Cup Delta Lloyd Regatta en Hiswa te Water.

Lees ook:Delta Lloyd Regatta Medemblik 2012
Lees ook:Delta Lloyd North Sea Regatta 2010
Lees ook:Vuurschepenrace en North Sea race
Lees ook:Delta Lloyd Regatta Medemblik 2010
Lees ook:Delta Lloyd North Sea Regatta 2015 Scheveningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>