Delta Lloyd Regatta Medemblik 2010

Van woensdag 26 tot en met zondag 30 mei 2010 vindt de 26e editie plaats van de Delta Lloyd Regatta Medemblik (editie 2012: klik hier). De jaarlijkse zeilwedstrijd is het grootste zeilevenement ter wereld voor alle Olympische klassen en vindt ieder jaar eind mei plaats: de wedstrijden maken deel uit van de ISAF World Cup. Dat betekent dat de internationale top in Medemblik aan de start verschijnt. Meer dan 1000 deelnemers, met  707 boten  uit  53 landen, varen op meerdere banen op het IJsselmeer op verschillende boten, catamarans en surfplanken Sinds vorig jaar is Delta Lloyd de hoofdsponsor van de Holland Regatta.

Centrum is het Regatta Center, maar de wedstrijden zijn overal in het oude Noord-Hollandse havenstadje merkbaar. Op 29 en 30 mei zijn de havens het podium van allerlei activiteiten: een botenshow, lopen over water, zeilfietsen op het land, een nautische markt, muziek, optimistenraces voor de jeugd en een boottocht naar de zeilwedstrijden. Zaterdagavond is er vanaf 20.00 uur een feestavond met live muziek in de binnenstad. Medemblik is van oudsher het zeilwedstrijdcentrum van Nederland en de thuishaven van (inter)nationale evenementen. Het havenstadje dankt haar toplocatie aan de beschutte ligging aan de hoge wal van het IJsselmeer, aan de aantrekkingskracht van het historische stadje en aan de inzet van verschillende wedstrijdorganisaties.

Lees ook:Delta Lloyd Regatta Sailing Medemblik 2015
Lees ook:Delta Lloyd Regatta 2014 in Medemblik
Lees ook:Delta Lloyd Regatta Medemblik 2012
Lees ook:Delta Lloyd Regatta en Medemblik Nautiek
Lees ook:Delta Lloyd Regatta Sailing 2016 in Medemblik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>