Delta Lloyd Regatta Sailing Medemblik 2015

download (1)Dinsdag 26 tot en met zaterdag 30 mei vindt het Noord-Hollandse stadje Medemblik de 31e editie plaats van de Delta Lloyd Regatta Sailing (2016: klik hier). Meer dan 700 boten en deelnemers uit  74 verschillende landen doen mee aan het belangrijkste zeilevenement in ons land voor de tien olympische en drie paralympische klassen voor mannen en vrouwen. Het grote aantal deelnemers uit de hele wereld laat zien dat de Medemblik Regatta erg populair is in de zeilwereld.

Medemblik is van oudsher het zeilwedstrijdcentrum van Nederland en de thuishaven van (inter)nationale evenementen. Het historische havenstadje dankt haar toplocatie aan de beschutte ligging aan de hoge wal van het IJsselmeer en aan de inzet van verschillende wedstrijdorganisaties. Voor de jeugd is er de Talentweek, die eindigt met Medemblik Nautiek op de slotdag 30 mei, met in de Oosterhaven zeillessen, waterpret, lopen over water in aquabubbels, meevaren met de Fortuna en allerlei activiteiten op de kade. De ouders  kunnen op dat moment genieten van de finales en medal races dames en heren van de zeilwedstrijden. Die wedstrijden maken sinds 2009 deel uit van de ISAF World Cup.

Lees ook:Delta Lloyd Regatta 2014 in Medemblik
Lees ook:Delta Lloyd Regatta en Medemblik Nautiek
Lees ook:Delta Lloyd Regatta Sailing 2016 in Medemblik
Lees ook:Delta Lloyd Regatta Medemblik 2012
Lees ook:Delta Lloyd Regatta Medemblik 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>