Achmea Midwinter Marathon Apeldoorn

Op zondag 1 februari 2009 vindt in Apeldoorn voor de 36e keer de Centraal Beheer Achmea Midwinter Marathon  plaats. (editie 2013: klik hier).  Inschrijven kan niet meer, maar late aanmelders kunnen nog tot en met zaterdag terecht bij Runnersworld Apeldoorn of op de dag zelf in Schouwburg Orpheus. Het parcours staat bekend als een van de meest uitdagende wedstrijden in Nederland. Deelnemers lopen door de bossen rond Apeldoorn, Hoog Soeren en Assel. Start en finish zijn op de ‘koninklijke’ Loolaan. De marathon (42,195 km) start om 12.00 uur. Daarnaast zijn er kortere parcours: de Helicon Asselronde (27,5 km) begint ook om 12.00 uur, de Hollander Techniek Mini-Marathon, (18,5 km) om 11.30 uur, de Aventus Acht van Apeldoorn (8 km) om 12.15 uur. De kinderen (1km) starten om 12.30 uur. Iedere deelnemer die zijn afstand uitloopt, ontvangt een speciale herinnering.

 

De marathon maakt deel uit van de Marathon -en Ultracup: een regelmatigheidcriterium van marathons en ultralopen in Nederland en België. Jaarlijks staan er 20 tot 30 wedstrijden gepland. In deze Cup is kwaliteit én kwantiteit belangrijk: een vedette die één of twee keer meedoet en wint, zal de Cup niet winnen. Iemand die altijd meedoet, maar steeds achterin eindigt, ook niet. Uniek aan de Cup is dat mannen en vrouwen en lopers van alle leeftijden een gezamenlijke klassering krijgen. Dat is mogelijk door een systeem van handicappunten: die komen bovenop de basispunten, die op hun beurt op basis van gelopen afstand en tijd worden bemachtigd.  Door dit systeem maken oudere lopers en vouwen net zoveel kans als jonge lopers om hoog te eindigen. Er zijn minimaal drie deelnames nodig om in de rankschikking opgenomen te worden. Alleen de vier beste resultaten komen voor 100 % in aanmerking, de volgende voor 20%. Op die manier kan een loper een jaarplanning maken met vier topwedstrijden en voor de rest lopen met een lagere intensiteit. Op 11 januari ging in Genk de 20e editie van de marathon -en Ultracup van start. Apeldoorn is de tweede wedstrijd in deze reeks.

Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn 2011
Lees ook:Marathon in Apeldoorn
Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn 2012
Lees ook:Midwintermarathon Apeldoorn
Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>