Marathon in Apeldoorn

Op zondag 3 februari 2008 kunnen lange afstandsrenners hun hart ophalen in Apeldoorn: op de Centraal Beheer Achmea Midwinter Marathon (editie 2013: klik hier). De voorinschrijving is gesloten, maar late aanmelders kunnen nog terecht bij Runnersworld Apeldoorn of op de dag zelf in Schouwburg Orpheus. Een wereldtopper van eigen bodem geeft het sportgebeuren extra kleur: Kamiel Maase. Hij doet niet mee aan de marathon, maar aan de ‘Hollander Techniek Mini Marathon’. De 36-jarige Maase is veelvuldig kampioen op diverse loopnummers en heeft zich al geplaatst voor de Olympische Spelen in Peking.

 

Het parcours door de prachtige omgeving staat al jarenlang bekend als een van de meest uitdagende wedstrijden in Nederland. Deelnemers lopen door de bossen rond Apeldoorn, Hoog Soeren en Assel. De start en finish zijn op de ‘koninklijke’ Loolaan. De marathon, met de gecertificeerde afstand van 42,195 km, start om 12.00 uur. Naast de marathon zijn er kortere parcours: de ‘Helicon Asselrond’, afstand 27,5 km, begint ook om 12.00 uur. De ‘Hollander Techniek Mini-Marathon’, waaraan Maase meedoet, begint om 11.30 uur, afstand 18,5 km. De ‘Acht van Apeldoorn’ is een kortere route van 8 km, starttijd 12.15 uur. De kinderen kunnen terecht in de ‘Stentor Kidsrun’ en de ’1K Runaway’ van 1 km. Iedere deelnemer die zijn afstand uitloopt, ontvangt de speciale Midwinter Marathon herinnering. Uitslagen zijn zondag vanaf 19.00 uur te vinden op www.midwintermarathon.nl.

Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn 2011
Lees ook:Achmea Midwinter Marathon Apeldoorn
Lees ook:Zondag 5 februari: 44e Midwintermarathon Apeldoorn
Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn 2014
Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn 2015 – nieuwe stijl

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Marathon in Apeldoorn

  1. Pingback: Rotterdam Marathon: opmaat Olympische Spelen | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>