Midwinter Marathon Apeldoorn 2014

Zondag 2 februari vindt in Apeldoorn de 41e editie plaats van de Midwinter Marathon (2015: klik hier), het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland (dat daarnaast nog nooit werd afgelast). In 2012 werd het uitgeroepen tot de leukste en vorig jaar hebben marathonlopers het op de achtste plek gezet van mooiste marathons ter wereld. Met 12.791 lopers aan de start is er nu al een record gesneuveld. Vooral de Acht van Apeldoorn kent een sterk deelnemersveld bij zowel de mannen als de vrouwen. Het evenement is uniek vanwege het prachtige parcours door bossen en over heidevelden in de heuvelachtige omgeving van Apeldoorn.

Op en rond het parcours is het ook voor toeschouwers gezellig. Start en finish zijn aan de Loolaan. De binnenstad houdt koopzondag, paleis Het Loo is open en er rijden gratis pendelbussen van en naar de transferia. De Centraal Beheer Achmea Marathon en de Helicon Asselronde (27,5 km) beginnen om 12.00 uur. De Acht van Apeldoorn begint om 15.00 uur. Daarnaast zijn er de Hollander techniek Minimarathon (18,5 km) start om 11.30 uur  en de Stentor Kidsrun (1 km) om 11. 00 uur. Daarnaast is er de Businessrun (8 en 18,5 km). De inschrijving is gesloten; op de dag zelf is geen na-inschrijving mogelijk.

Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn
Lees ook:Zondag 7 februari: Midwinter Marathon Apeldoorn
Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn 2015 – nieuwe stijl
Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn 2011
Lees ook:Zondag 5 februari: 44e Midwintermarathon Apeldoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>