Midwinter Marathon Apeldoorn 2012

IMG_20160524_163003Zondag 5 februari 2012 vindt in Apeldoorn de 39e editie plaats van de Midwinter Marathon (2013: klik hier). Het parcours geldt als een van de mooiste van Nederland, met de bossen en heidevelden in de omgeving van Apeldoorn. Dit jaar vindt voor het eerst de Midwinterfair plaats, met warme hapjes en drankjes en Veluwse streekgerechten. Ondanks het winterweer gaat alles door: de organisatie garandeert een goed begaanbaar parcours en heeft een aantal maatregelen genomen. Zo is de tijd van de marathon ingekort: lopers mogen maximaal 4,5 uur over de afstand doen en het evenement sluit een half uur eerder: om 16.30 uur.

 

Deelnemers die na 14.45 uur het punt van de Naald passeren voor de eerste ronde, worden direct doorgeleid naar de finish (27,5 km: de afstand van de hele Asselronde). Deelnemers die het té koud krijgen, wordt geadviseerd om na de eerste ronde te finishen. Langs het parcours staan drie verwarmde tenten, waar lopers en vrijwilligers zich kunnen opwarmen: ingang Berg en Bos (5 en 30 kilometerpunt), Amersfoortseweg/Kampsteeg (20 en 30 kilometerpunt) en Wildernislaan (25 en 40 kilometerpunt). Daarnaast is er bij elke verversingspost om de vijf kilometer een Rode Kruispost.

 

Er is alleen nog na-inschrijving mogelijk voor de Kidsrun. Deelnemers voor de Kidsrun moeten zondag hun startnummer en chip ophalen in de Schouwburg Orpheus aan de Loolaan, net als mensen die na 22 januari hebben ingeschreven. Daar is het informatiecentrum en starten de verschillende afstanden. De Centraal Beheer Achmea Marathon (42,195 km) en de Helicon Asselronde (27,5 km) starten om 12.00 uur, de Hollander Techniek Mini-Marathon (18,5 km) om 11.30 uur en de Achmea Acht van Apeldoorn (8 km) om 15.00 uur. De Stentor Kidsrun (1 km) heeft drie leeftijdscategorieën start om 11.00 uur. Er is ook een Bedrijvenloop, die meedoet aan de Acht van Apeldoorn en de Mini-Marathon. Met ingang van deze editie verbindt de Midwinter marathon zich aan Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). De uitslag van de marathon is zondagavond te vinden op de site van de marathon.

Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn 2011
Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn
Lees ook:Zondag 7 februari: Midwinter Marathon Apeldoorn
Lees ook:Midwinter Marathon Apeldoorn 2015 – nieuwe stijl
Lees ook:Marathon in Apeldoorn

1 Reacties // Reageer

One thought on “Midwinter Marathon Apeldoorn 2012

  1. gert boer

    heb zelf mij in tijd vergist op 18.5km maar er was om 12.oo zondag niemand op station van organisatie en ook geen busje, ben maar gaan lopen. ook nergens een aanwijzing of borden waar je heen moest lopen. heb 2 keer gevraagd.ook bij omkleden bijgarage beneden niemand.ik terug en vragen moest naar 2de beneden verdieping.waarom geen poost of een bord.voor de rest is het onderweg met lopen goed geregeld en voor herhaling waard

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>