Marken komende 50 jaar veilig voor stijgende waterpeil

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Het voormalige Noord-Hollandse eiland Marken krijgt dijkversterking, waardoor het de komende 50 jaar veilig is voor het stijgende waterpeil. Daarover zijn afspraken gemaakt tussen minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu en de eilandenraad (die de belangen van de 1800 inwoners behartigt). De dijken worden versterkt, zonder dat het beeld van Marken erdoor wordt aangetast.

De dijkversterking komt buitendijks van de Zuidkade te liggen. De dijk wordt aan de buitenkant versterkt, zodat er geen grond hoeft te worden aangekocht en het unieke karakter van Marken behouden blijft. Het werk kan naar verwachting in 2019 beginnen en na drie jaar voltooid zijn.  De betrokken gemeente Waterland, de provincie Noord-Holland en het Rijk investeren 32 miljoen euro; bedrijven worden uitgenodigd in te tekenen voor de uitvoering van het project.

Lees ook:IJs op Gouwzee levensgevaarlijk
Lees ook:Noordzeekust ‘komende vijftig jaar weer veilig’
Lees ook:Zandplaat moet Houtribdijk verstevigen
Lees ook:Nederpopconcerten op Java-eiland Amsterdam
Lees ook:Oefening Waterwolf: wat gebeurt er als Marken overstroomt?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>