Oefening Waterwolf: wat gebeurt er als Marken overstroomt?

IMG_20160915_143332Op Marken is woensdagochtend 07.00 uur de grote crisis oefening ‘Waterwolf‘ van start gegaan. Twee dagen lang wordt onderzocht wat er gebeurt als het schiereiland overstroomt: zij alle hulpdiensten, de gemeente Waterland, de provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat, Defensie en de veiligheidsregio daarop voorbereid? Woensdag wordt een dijkdoorbraak nagebootst en worden de bewoners geëvacueerd, donderdag moeten de nog aanwezige bewoners worden gered.

Om 07.00 uur werden de hulpdiensten geïnstrueerd, anderhalf uur later kwamen daar tientallen vrijwilligers bij, met reistassen, huisdieren en knuffels, om de evacuatie zo realistisch mogelijk te maken. Waterwolf is de uitwerking van het Coördinatieplan Waterveiligheid Marken, opgesteld naar aanleiding van de grote overstroming van een eeuw geleden: ‘Waterwolf’ in 1916. Dat plan beschrijft wat er moet gebeuren als het eiland dreigt te overstromen en wordt nu dus in de praktijk uitgetest. Daaruit moet blijken of en hoe hulpverleners en verschillende instanties goed samenwerken.

Lees ook:Knuffels MH17 krijgen nieuwe bestemming
Lees ook:Herdenking evacuatie Spakenburg
Lees ook:Zwaargewonden bij grote brand seniorenflat Nijmegen
Lees ook:Museumpleinbuurt heeft buik vol van evenementen
Lees ook:Marken komende 50 jaar veilig voor stijgende waterpeil

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>