Pathé steunt UNICEF en campagne ‘We gaan voor nul’

Pathé gaat de komende jaren samenwerken met UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Zo komen er Pathé/UNICEF-weken om bioscoopbezoekers te stimuleren mee te doen aan SMS-acties of donateur te worden. Dit jaar staat de landelijke UNICEF-campagne tegen kindersterfte We gaan voor nul centraal. Lauge Nielsen, directeur Pathé Nederland: ‘Via Monique van de Ven zijn we in contact gekomen met UNICEF. We onderschrijven hun mooie doelstellingen en bieden hen graag een platform aan om hun acties extra onder de aandacht te brengen’ (bron: persbericht).

 

Ook Jan Bouke Wijbrandi, algemeen directeur UNICEF Nederland, is verheugd over de samenwerking. ‘Pathé stelt ons in staat de campagne We gaan voor nul onder de aandacht te brengen van honderdduizenden bioscoopbezoekers. Naast bewustwording wordt er tijdens de Pathé/UNICEF-weken door de Pathé-medewerkers en de bezoekers ook geld opgebracht voor ons werk tegen kindersterfte. Kortom: een partnership van grote financiële en communicatieve waarde. Geweldig!’ 

Elke dag sterven negentienduizend kinderen door oorzaken die vaak makkelijk te voorkomen zijn. UNICEF vindt dit onacceptabel. Elk kind dat sterft is er één te veel. Pathé: ‘Daarom gaan we voor nul.’ Veel kinderen in ontwikkelingslanden overlijden door oorzaken zoals diarree, longontsteking, malaria en mazelen. Oorzaken die vaak makkelijk te voorkomen zijn. Twee mazelenvaccins kosten slechts 35 cent. Daarmee is een kind levenslang beschermd. Om kindersterfte te voorkomen, richt UNICEF zich op een aantal speerpunten, zoals voorlichting aan moeders en het opleiden van medisch personeel. Ook organiseert zij grootschalige vaccinatiecampagnes voor kinderen in afgelegen gebieden. Hierbij werkt UNICEF samen met lokale overheden, partnerorganisaties en de ouders en kinderen zelf.

 UNICEF is actief in meer dan 155 landen en gebieden. De kinderrechten-organisatie van de Verenigde Naties ziet erop toe dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft. Met hulpprogramma’s op het gebied van water, gezondheidszorg, onderwijs, voeding en bescherming helpt ze kinderen te overleven en armoede te overwinnen. In Nederland geeft UNICEF voorlichting over dit werk en werft hiervoor fondsen. Ook lobbyt UNICEF Nederland voor de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind in ons land.

Lees ook:Unicef Gala in Pathé Tuschinski Amsterdam
Lees ook:Burgemeester Aboutaleb opent première UNICEF Kinderrechten Filmfestival
Lees ook:Opbrengst Wensbron Efteling voor Save the Childern
Lees ook:Première UNICEF Kinderrechten Filmfestival Breda
Lees ook:ADV: Help een kind en ga naar de Unicef Webshop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>