Unicef Gala in Pathé Tuschinski Amsterdam

IMG_20160511_193957Zondagavond 10 maart 2013 vindt in Pathé Tuschinski het Pathé Unicef Gala plaats, de aftrap voor de Unicef Pathé Weken van donderdag 14 tot en met woensdag 24 maart. Alle Pathé-bioscopen in Nederland staan dan in het teken van de Unicef-campagne We gaan voor nul. Zondag komen de Unicef-ambassadeurs Monique van de Ven, Renate Verbaan, Nicolette van Dam, Paul van Vliet en andere BN’ers. Monique van de Ven bracht Pathé in contact met de kinderrechtenorganisatie. Pathé onderschrijft de doelstellingen van Unicef en geeft de organisatie graag een platform. Dagelijks overlijden 19.000 kinderen door oorzaken die eenvoudig zijn te voorkomen met simpele middelen, zoals vaccinaties, muskietennetten en schoon drinkwater (bron: persbericht).

Nicolette van Dam presenteert, er zijn live optredens en de speelfilm Wadjda, bekroond met de Dioraphte Award op het International Film Festival Rotterdam, wordt vertoond (trailer: klik hier). Bovendien gaat de bijzondere spot in première, die tijdens de Unicef Pathé Weken in alle Pathé-bioscopen draait. Aan deze spot werkten vele nationale en internationale sterren mee: Orlando Bloom, Nicolette van Dam, Ferry Doedens, Lawrence Fishburne, Whoopi Goldberg, Fedja van Huêt, Jeroen Krabbé, Lucy Liu, Ralph Moerman, Thijs Römer, Monique van de Ven en Georgina Verbaan (tickets en programma: zie website).

Wadjda is het speelfilmdebuut van Haifaa Al-Mansour, een vrouwelijke regisseur uit Saoedi-Arabië. De film, die 16 mei in de Nederlandse bioscopen wordt uitgebracht, vertelt het verhaal van een meisje dat wil breken met de conservatieve tradities in haar land. De tienjarige Wadjda woont in een buitenwijk van Rihad. Wanneer ze bij een speelgoedwinkel een mooie fiets ziet staan, wil ze niets liever dan leren fietsen. Hoewel dat in Saoedi-Arabië voor meisjes verboden is, verzint Wadjda een plan om haar droom uit te laten komen.

Lees ook:Pathé steunt UNICEF en campagne ‘We gaan voor nul’
Lees ook:Alice in Wonderland toch in Pathé bioscopen
Lees ook:‘Purple Rain’ zondag 1 mei om 19.00 uur in twaalf bioscopen Pathé
Lees ook:Nick Cave donderdag 8 september bij Pathé, CineMec en Foroxity
Lees ook:Monty Python Live (mostly) zondag 20 juli in veertien bioscopen van Pathé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>