Opbrengst Wensbron Efteling voor Save the Childern

Dinsdag 31 mei 2011 was de Efteling jarig en werd 59 jaar. Op die dag maakte het attractiepark bekend dat de wensbron voor de 25e keer is geleegd. Kinderen van basisschool Sint Caecilia uit Berkel-Enschot schepten maar liefst dertig emmers met kleingeld uit de bron: € 8.253,77. De opbrengst gaat zoals elk jaar naar Save the Children, die dit jaar het geld besteedt aan de campagne ‘Stop de Kindersterfte’ (bron: persbericht).

 

Sinds de oprichting van de wensbron in 1985 staat het totale wensbedrag op ruim € 160.000,=.  Wereldwijd overlijden acht miljoen kinderen onder de vijf jaar aan ziektes die eigenlijk eenvoudig zijn te voorkomen of te genezen, zoals diarree, longontsteking, mazelen en malaria. Met de campagne ‘Stop Kindersterfte’ wil Save the Children er de komende vijf jaar voor zorgen dat tenminste 500.000 kinderen, die balanceren op de rand van leven en dood, hun vijfde verjaardag wél kunnen vieren. Dit doen zij door medische zorg beschikbaar te stellen en voorlichting te geven. De opbrengst van de Wensbron zal hieraan bijdragen. Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld en werkt aan het verbeteren van levensomstandigheden van kinderen en jongeren. De organisatie komt op voor kinderen in landen waar onderwijs, vrijheid van meningsuiting en goede gezondheidszorg niet vanzelfsprekend zijn.

Lees ook:Pathé steunt UNICEF en campagne ‘We gaan voor nul’
Lees ook:Jörgen Raymann trapt Dutch Caribbean Shark Week af in Burgers’ Zoo
Lees ook:Serious Request zamelt dit jaar in voor strijd tegen diarree
Lees ook:Dj’s Giel, Coen en Paul in Glazen Huis Leewarden voor Serious Request
Lees ook:Dierenbescherming ontvangt € 10.000,- van huisdierverzekeraar Reaal Dier & Zorg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>