Burgemeester Aboutaleb opent première UNICEF Kinderrechten Filmfestival

Op woensdag 14 mei gaan 18 films van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in première in Rotterdam. Als echte filmsterren zullen meer dan 450 kinderen uit groep 7 en 8 schitteren in gala. Over de rode loper betreden zij Pathé de Kuip om hun films op groot scherm te zien. Alle films hebben als thema: kinderrechten. Met dit onderwerp wil UNICEF kinderen bewust maken van hun rechten. Dit jaar bestaat het internationale Kinderrechtenverdrag 25 jaar. In dit verdrag is opgenomen dat kinderen geïnformeerd moeten worden over hun rechten. Kinderen die hun rechten kennen, kunnen ook beter voor zichzelf opkomen. Het thema is door de kinderen van de Rotterdamse basisscholen uitgewerkt in 18 films. Van de 54 kinderrechten hebben de kinderen er zelf één gekozen als onderwerp van hun film (bron: persbericht).

Een film maken doe je niet zomaar. Op school was ruimte voor het maken van de films tijdens de les, zo’n 5 uur in totaal. Met de lessen van meester Jeroen in het online Filmlab werden de kinderen voorbereid. Daarna  kozen ze zelf een onderwerp, bedachten een verhaal, verdeelden de rollen en filmden. Bij het filmen en de nabewerking zijn deze jonge filmmakers begeleid door een speciale filmcoach. De jury bestaat uit de Rotterdamse regisseur van film en documentaires Victor Vroegindeweij, actrice Imanuelle Grives, presentatrice Suzanne Mulder van RTV Rijnmond en Priscilla Ramsoedh jeugdvoorlichter van UNICEF. De vraag is natuurlijk welke film de jury aan het einde van de ochtend uitkiest als de beste van Rotterdam. Die film mag door naar de finale in Pathé Tuschniski op 20 juni. Daar zullen zij dan strijden met 14 andere groepen om de UNICEF Film Awards. Als landelijke aanbieder van media- en communicatiediensten vindt Ziggo het belangrijk om kinderen creatief met nieuwe media aan de slag te laten gaan. Ziggo neemt zo een actieve rol in het aanjagen van denken en doen over de open samenleving. Dit schooljaar worden zo´n 300 korte films gemaakt door kinderen uit het hele land.

Lees ook:Kinderrechten in de hoofdrol bij Nederlands Film Festival – Première woensdag 2 oktober
Lees ook:Uitreiking UNICEF Kinderrechten Film Awards in Tuschinski
Lees ook:Première UNICEF Kinderrechten Filmfestival Breda
Lees ook:Pathé steunt UNICEF en campagne ‘We gaan voor nul’
Lees ook:Activiteiten Dag van de Rechten van het Kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>