Open Tuinen Dagen Amsterdam: 17 t/m 19 juni

IMG_20160514_140852Vrijdag 17 tot en met zondag 19  juni (Vaderdag) organiseert museum Van Loon de jaarlijkse Open Tuinen Dagen Amsterdam. Ruim 25 tuinen van zowel particulieren als instellingen gaan open voor het publiek, dat heel even ‘de groene pareltjes achter de statige gevels’ kan bewonderen. Een aantal tuinen zijn het hele jaar open voor publiek: van FOAM, het Bijbels Museum en het Geelvinck Hinloopen Huis.

Zie ook: Nationale Tuinweek 2016

In het verleden waren tuinen achter de grachtenpanden van rijke bewoners vooral kijktuinen, een mooi uitzicht vanaf de bel-etage. Al sinds de 17e eeuw waren tuinen in verschillende blokken van grachtenhuizen in de hoofdstad verplicht. Om te voorkomen dat de tuinen hun groene karakter verliezen, zijn er allerlei voorschriften, die vandaag de dag nog steeds actueel zijn er ervoor zorgen dat de groene longen in de binnenstad behouden blijven. De tuinen zijn alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur en zijn lopend of op de fiets bereikbaar. Passe-partouts kosten 20 euro: zie website.

Lees ook:Open Tuinen Dagen Amsterdam
Lees ook:Eerste editie Nationale Tuinweek
Lees ook:Rijksmuseum: nog 50 nachtjes!
Lees ook:Groei & Bloei Nationale Tuinweek
Lees ook:Rijksmuseum: nog honderd dagen voor de opening

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>