Rijksmuseum: nog honderd dagen voor de opening

IMG_20160502_142808Vandaag is het aftellen begonnen: nog honderd dagen en dan gaat het Rijksmuseum weer in zijn geheel open. Vrijdag 4 januari 2013 werd een grote digitale klok op de gevel onthuld. De Analog Digital Clock van ontwerper Maarten Baas telt de nachten, uren en minuten tot het moment dat Koningin Beatrix het vernieuwde museum opent: op 13 april, over 99 nachten. In de regel kan het grote publiek de dag daarna naar binnen: dat zal over honderd dagen zijn.

 

Het Rijksmuseum, ook we Rijks genoemd, stamt uit 1865 en was toe aan een broodnodige verbouwing, die mede door allerlei tegenslagen tien jaar duurde. Alleen de Philipsvleugel was open en toont tot en met zondag 17 maart 400 topstukken uit de Gouden Eeuw, zoals ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt. Daarna verhuizen alle kunstobjecten terug naar het hoofdgedeelte van het pand. Het vernieuwde Rijks telt 80 zalen, waarin 8.000 kunstwerken het verhaal van 800 jaar Nederlandse cultuur van de Middeleeuwen tot nu vertellen. In totaal bezit het museum ruim 1 miljoen voorwerpen.

Lees ook:Rijksmuseum: nog 50 nachtjes!
Lees ook:Rijksmuseum heropent 13 april 2013
Lees ook:Philipsvleugel Rijksmuseum wordt toprestaurant
Lees ook:Leiden viert De Nacht van Rembrandt
Lees ook:Rijksmuseum in Amsterdam is af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>