Leiden viert De Nacht van Rembrandt

Op 15 juli 1606 werd Rembrandt in Leiden geboren. De sleutelstad herdenkt de 403e geboortedag van de belangrijkste schilder van onze Gouden Eeuw met De Nacht van Rembrandt: een theatrale avondwandeling (editie 2013: klik hier). Traditioneel vindt om 24.00 uur (op dinsdag 14 juli) de jaarlijkse kranslegging plaats bij het borstbeeld van de schilder op de Rembrandtplaats. Daarvoor spelen theatermakers her en der in de binnenstad scènes uit het leven van Rembrandt en beelden levende schilderijen uit. Vanaf 21.30 uur kan het publiek vanaf de Hooglandse Kerk met een gids de tocht maken door de binnenstad, die er volgens de organisatie ‘op veel plaatsen nog net zo uitziet als ten tijde van de meester’.

Het Rijksmuseum in Amsterdam viert de verjaardag op 15 juli traditioneel met het Rembrandt ontbijt. In de tuin van het museum is iedereen van 07.00 tot 09.00 uur welkom. Er is haring met wittebrood en er wordt een enorme verjaardagstaart aangesneden. Het museum is gratis toegankelijk en biedt gratis rondleidingen en audiotours aan. Het Rijks reikt die ochtend voor het eerst de Rijksmuseum Partnerprijs uit: voor de organisatie die in 2008 de beste ambassadeur voor het museum was.

Lees ook:De Nacht van Rembrandt 2012 in Leiden
Lees ook:Nacht van Rembrandt in Leiden
Lees ook:Grootste schilderij Rembrandt komt tijdelijk naar Rijksmuseum
Lees ook:Leiden viert 405e verjaardag van Rembrandt met ‘Nacht van Rembrandt’
Lees ook:Rijksmuseum Amsterdam presenteert: Late Rembrandt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>